Přednášky – Škola baristy

Přednášky

Pro školy

Patříte-li mezi moderní školy, které se nespokojí se zastaralými výukovými materiály a rádi byste studentům nabídli přednášku o kávě, která nastartuje jejich zájem o práci baristy, pak vám s tímto Škola baristy ráda pomůže.

Osnovu přednášky upravíme dle Vašich pořadavků a časových možností.

Popovídáme si o kávě jako rostlině a vysvětlíme si základní rozdíly, které káva získáva díky nadmořským výškám, kde roste.

Postupně se přes sklizeň dostaneme zábavnou formou k pražení a následně k přípravě kávy. Studenti všechny informace vstřebávají lépe díky tomu, že jsou zapojeni do přednášky. Ze zkušeností se školami stále vyžadujeme jejich pozornost prostřednictvím otázek, kterými je aktivně zapojujeme do přednášky.

Pokud Vaše škola bude chtít přednášené ukázat i v praxi, můžeme vše týkající se přípravy kávy předvést na vašem vybavení nebo kompletní vybavení zajistit.

Studentům ukážeme jasné rozdíly při správné a špatné přípravě kávy a také jim dáme možnost vše odegustovat, aby si tyto zásadní rozdíly navždy zapamatovali.

Pro firmy

Otevíráte nebo jste již otevřeli kavárnu, bar nebo restauraci?
Nevychází vám ekonomika a nebo máte pocit, že vydělává personál a ne vaše firma?
Nabízíme poradenství a kontroling Vašeho gastro provozu.

Pokud pořádáte firemní nebo společenskou akci a rádi byste zařadili zajímavou přednášku o kávě, jsme Vám k dispozici.

Téma i forma podání záleží jen na naší dohodě. Délka přednáška se pohybuje od 1 až po 5 hodin.

Příklad realizované přednášky:

  • druhy kávy a co který druh přináší za vlastnosti do připravovaného nápoje
  • jak se káva (zrno) chová, když otevřeme sáček
  • jak uchovávat otevřenou kávu
  • jak se má správně připravovat espresso
  • kávovary v obchodech a co vše dokáží
  • jak se rozhodnout pro svůj kávovar
  • co se vlastně při přípravě espressa děje
  • jak má správně vypadat cappuccino a další nápoje s použitím mléka
  • vliv špatně připraveného espressa na zdravotní stav konzumenta
  • pověry a mýty o kávě a vysvětlení, jak to opravdu s konzumací kávy je

Partneři