Kurzy – Škola baristy

Kurzy

Proč mám být vůbec barista a proč si dělat kávové kurzy?

Tak, jako jsou dnes someliéři velmi žádaní specialisté na víno, barmani specialisté na míchané nápoje, tak jsou ve světě baristé specialisté na kávu a kávové speciality. V posledních letech si u nás provozovatelé hotelů, restaurací a kaváren uvědomují, že káva má velký tržní potenciál, ale ne každý ji umí dobře připravit. Jen si sami uvědomte, kdy jste dostali naposledy dobře připravené espresso o objemu 25 – 35 ml s krásnou elastickou krémou a nebo cappuccino s dokonale našlehaným a krémovým mlékem a ne mléčnou pěnu připomínající napěněnou jarovou vodu?

A co teprve nějaký výborný koktejl z kávy. Ochutnali jste někdy vůbec něco takového? Toto vše by měl správný barista umět a znát.

To všechno může přinést Vaší kavárně, nebo Vašemu zaměstnavateli další spokojené a vracející se zákazníky. Barista, který vše toto dokonale ovládá a má vztah k práci s kávou je určitě lépe ohodnocen, než zmatený brigádník vydávající se za číšníka nebo i dokonce za baristu.

Opravdu mají nápoje z kávy takovou budoucnost?

Můžete sami odpovědět. Vraťte se o 20 let zpět a uvědomte si co jste prodávali za nápoje. Ano, byl to tvrdý alkohol a celý národ „panákoval“, postupem času se ale spotřeba tvrdého alkoholu snížila až na dnešní minimum. Dnes dá host přednost kvalitnímu vínu a neperlivé, nebo mírně perlivé vodě. Tak jako se Vaši zákazníci přeorientovali na kvalitní víno, začínají vyhledávat i kvalitní kávu, kterou třeba ochutnali při své zahraniční dovolené.

Dobré espresso dnes patří k dobré restauraci, nebo kavárně. Co může být horšího, než když si Váš host dá po vynikajícím jídle špatnou kávu. Vždy si bude pamatovat nejvíce poslední „zážitek“ ve Vaší restauraci a tím posledním co si obvykle dává je právě káva.

Co mám udělat abych se stal správným baristou?

Stačí si vybrat některou z našich školících lekcí a zaregistrovat se v objednávkovém formuláři. Obratem Vás bude kontaktovat koordinátor, který s Vámi probere možné termíny. Nedoporučujeme přeskakovat lekce, protože bez znalosti přípravy perfektního espressa Vám odbornost latte art nepomůže.

Opravdu mi to něco přinese být baristou?

Ano a dokonce Vám s tím může škola baristy pomoci. Každý týden nás oslovují majitelé kaváren a restaurací s poptávkou po baristech. Pokud dosáhnete dobrých výsledků rádi Vás doporučíme (nedoporučujeme pokud Vás školíme pro nějakou firmu!).

Co když nepracuji v oboru?

Nevadí! Kurzy jsou vhodné pro začátečníky i domácí kávové nadšence.

Partneři